Ambassade van België in Luxemburg
Home COVID-19

COVID-19

Ook vervallen de volgende verplichtingen voor alle reizen naar België:

  • Testen op dag 1 en 7, de quarantaine van 10 dagen,
  • Voorleggen van het Passenger Locator Form (PLF),
  • Voorleggen van een geldig vaccinatie-, herstel- of testcertificaat.

De afschaffing van deze verplichtingen geldt echter niet voor reizigers die uit landen met een heel hoog risico komen (Variant of Concern). Voor hen blijven de huidige regels van toepassing. Er zijn op dit moment geen landen geclassificeerd als houdende een heel hoog risico.

U kunt de nieuwe maatregelen hier raadplegen: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

 

 

HUIDIGE EN BELANGRIJKE PUNTEN I.V.M. REIZEN IN COVID-TIJDEN:

  • info betreffende maatregelen voor reizen naar België  : www.info-coronavirus.be
  • ECHTER, VOOR DE LAATSTE MEER VOLLEDIGE INFORMATIE EN ONTWIKKELINGEN I.V.M. REIZEN  IN COVID-TIJDEN, VERWIJZEN WIJ DOOR NAAR DE WEBSITE VAN DE FOD (Federale Overheidsdienst – voorheen: Ministerie) BUITENLANDSE ZAKEN, DIE U KUNT BEREIKEN VIA DEZE LINK: https://diplomatie.belgium.be/nlOok rechts op deze pagina VINDT U EEN LINK naar het HOOFDBESTUUR TE BRUSSEL, FOD BUITENLANDSE ZAKEN, met uitgebreide en geactualiseerde informatie. Deze site van onze FOD geeft ook meerdere links naar andere betrokken overheidsdiensten i.v.m. COVID-informatie en reglementering.  
  • Wij nodigen u uit om aandachtig ons reisadvies voor Luxemburg te lezen  + www.gouvernement.lu + www.covid19.lu 

 

 

Hou ook onze https://www.facebook.com/pg/BelgiumLux in de gaten

 

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op TravellersOnline blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.