Ambassade van België in Luxemburg

België in Luxemburg

 

Beste bezoekers, welkom op onze website!

 

 

 Bezoeken aan de Ambassade zijn op afspraak  

(een afspraak per persoon/per aanvraag a.u.b.)

 

De kantoren van de Ambassade zullen gesloten zijn op 29/05/2023

 

BELANGRIJKE COMMUNICATIE : 

Beste landgenoten, heeft u er in afwachting van de zomervakantie aan gedacht om de geldigheid van uw identiteitsbewijzen en paspoorten te controleren? Wacht niet tot het laatste moment! Boek nu je afspraak via onze website.

 

Bereikbaarheid van de rue des Girondins – parkeren omgeving Ambassade:

- omgeving ’Parc de Merl’

- parking bij het Skatepark Hollerich (rue de l'Abattoir)

- P+R Bouillon (parking + gratis bus 17 of 15)

 

Inschrijving :  De Belgische Ambassade/ Het Belgische consulaat(-generaal) te Luxemburg biedt u vanaf 05/11/2020, de mogelijkheid u online in te schrijven in de consulaire bevolkingsregisters.

U heeft toegang tot deze website :  https://econsul.diplomatie.be/nl

als u :

  • Belg bent

  • niet (meer) ingeschreven bent in een Belgische gemeente, want u heeft uw vertrek naar het buitenland aan deze gemeente gemeld;

  • beschikt over een geldige en geactiveerde Belgische eID;

  • uw PIN-code kent en in het bezit bent van een kaartlezer.

 

Reisadvies, hier : https://travellersonline.diplomatie.be

 

De laatste informatie met betrekking tot corona is hier beschikbaar: https://www.info-coronavirus.be/nl/ (FAQ, verplaatsingen, international,...)

 

 

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op Luxembourg@diplobel.fed.be of telefonisch op (+352) 44 27 46 1. Hou ook onze https://www.facebook.com/pg/BelgiumLux in de gaten.

 

SLUITINGSDAGEN 2023

 

 

 

De loketten zijn open voor het publiek 

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 14.00u 

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

 

 

 

Openingsuren voor administratieve zaken per telefoon

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 16.00u

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

Contact 
Tel: (+352) 44 27 46 1 
E-mail: luxembourg@diplobel.fed.be

Adres: 4, rue des Girondins, L-1626 Luxembourg (wegbeschrijving)

 Bankrekening: LU74 0141 1311 6340 0000 - CELLLULL 

In geval van nood en ENKEL buiten onze kantooruren : (+352) 621 174 475 ('s avonds en tijdens het weekend -(ECHTE) NOODGEVALLEN)

 

NIEUWS - LUXEMBURG

11 JUNI 2023 - Gemeenteraadsverkiezingen in Luxemburg: www.jepeuxvoter.lu

 

 

BELGIUM IN A SNAPSHOT

Download de PDF

 

 

Onbezoldigde stages op de Belgische Ambassade in Luxemburg

De Belgische Ambassade in Luxemburg is op zoek naar nieuwe stagiair(e)s voor 2023: indien u geïnteresseerd bent in een eerste werkervaring binnen de diplomatieke en consulaire wereld, stel dan uw kandidatuur voor een stage van minstens 3 maanden op onze Ambassade met een schoolconventie. Als stagiair(e) zult u kennis kunnen maken met interessante economische, diplomatieke en politieke thema’s, met betrekking tot België, Luxemburg en de Europese Unie. Ook administratieve en consulaire dossiers, betreffende Belgen in het buitenland, zullen tot uw werkterrein behoren.

Meer informatie vindt u hier

Nieuws

02 jun

Vandaag en morgen brengen Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez, Minister van Defensie Ludivine Dedonder en de directeur sub-Sahara Afrika van de FOD Buitenlandse Zaken, Philippe Bronchain – als vertegenwoordiger van Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib die in extremis in Brussel was weerhouden – een werkbezoek aan Niger, om er een pilootproject van de unieke geïntegreerde aanpak – diplomatie, development en defensie - van België te officialiseren.

27 mei

Op vrijdag 26 mei heeft een diplomatieke conferentie van 70 staten in Ljubljana (Slovenië) een historisch akkoord goedgekeurd over een nieuw multilateraal verdrag inzake wederzijdse juridische bijstand en uitlevering voor de vervolging van de ernstigste internationale misdrijven voor nationale rechtbanken.

24 mei

Na de zware overstromingen stelde Italië een internationale vraag om noodhulp via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (UCPM), dat de respons op natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen op EU-niveau coördineert.

24 mei

Vandaag zal de officiële delegatie de hoofdstad Dakar verlaten om, in Bandia en Diamniadio, onder meer nieuwe investeringen te bekijken van Belgische bedrijven die al geruime tijd in Senegal actief zijn.

23 mei

Van 21 tot 25 mei leidt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie naar Senegal. Het programma voor maandag en dinsdag vindt plaats in de hoofdstad Dakar, waar een waaier aan B2B-vergaderingen en sectorale workshops, een bezoek aan de haven van Dakar en ontmoetingen met de autoriteiten zijn gepland om nieuwe investerings- en handelsmogelijkheden tussen België en Senegal te verkennen.