Ambassade van België in Luxemburg

België in Luxemburg

Welkom op onze website!

HIERONDER VINDT U EEN AANTAL BELANGRIJKE ACTUELE  PUNTEN I.V.M. REIZEN IN  COVID-TIJDEN.

 

ECHTER, VOOR DE LAATSTE MEER VOLLEDIGE INFORMATIE EN ONTWIKKELINGEN I.V.M.  REIZEN  IN COVID-TIJDEN,  VERWIJZEN WIJ DOOR NAAR DE WEBSITE VAN DE FOD  (Federale Overheidsdienst – voorheen: Ministerie) BUITENLANDSE ZAKEN, DIE U KUNT BEREIKEN VIA DEZE LINK: https://diplomatie.belgium.be/nl

 

Ook rechts op deze pagina VINDT U EEN LINK NAAR HET HOOFDBESTUUR TE BRUSSEL, FOD BUITENLANDSE ZAKEN, met uitgebreide en  geactualiseerde  informatie.  

Deze site van onze FOD geeft ook meerdere links naar andere betrokken overheidsdiensten i.v.m. COVID informatie en reglemengering.  

Passenger Locator Form

 

Vanwege het COVID-19-virus bieden wij momenteel ook een beperkte dienstverlening aan. Langere aflever- en verwerkingstermijnen kunnen mogelijk zijn. Alleen op afspraak om de gezondheid van onze bezoekers en ons personeel te beschermen.

 

Voorwaarden tot toegang

- Indien u de laatste twee weken ziek was of ziektesymptomen vertoonde wordt u verzocht niet langs te komen. Dit is tevens van toepassing indien u samenwoont met iemand die ziek is of onlangs heeft contact gehad met iemand die COVID-19-klachten had.

- Controleer bij voorkeur uw temperatuur alvorens u naar de post (ambassade) te begeven.

- Draag een masker.

- Bij het betreden van de post (ambassade) worden handen gedurende 1 minuut gewassen. Indien onmogelijk via de beschikbare alcoholgel.

 

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie - "Passenger Locator Form"

In essentie:  vanaf 1 augustus moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven (behalve de personen die naar België terugkeren na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur),  binnen 48 uur voor aankomst in België, een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. U kan dit formulier hier invullen. Veel gestelde vragen over het formulier vindt u hier.

Wij nodigen u uit om aandachtig ons reisadvies voor Luxemburg te lezen, en uzelf te informeren betreffende de maatregelen genomen door de Belgische regering en de desbetreffende websites

Hou ook onze https://www.facebook.com/pg/BelgiumLux in de gaten

GELIEVE HIERBIJ DE LINK TE VINDEN NAAR HET BELGISCHE CRISISCENTRUM met alle officiële informatie omtrent “corona” en met FAQ over verplaatsingen, enz… (zie vooral deel “INTERNATIONAAL”).

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met jou naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat je zelf kan doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl
 

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op Luxembourg@diplobel.fed.be of telefonisch op (+352) 44 27 46 1. Hou ook onze https://www.facebook.com/pg/BelgiumLux in de gaten.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op TravellersOnline blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

 

 

 

Ambassade is gesloten op :

* 2 November

* 11 November

 

 

(ECHTE) NOODGEVALLEN: (+352) 621 174 475 ('s avonds en tijdens het weekend)

 

De loketten zijn open voor het publiek 

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 14.00u 

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

 

 

 

Openingsuren voor administratieve zaken per telefoon

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 16.00u

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

Contact 
Tel: (+352) 44 27 46 1 
E-mail: luxembourg@diplobel.fed.be

Adres: 4, rue des Girondins, L-1626 Luxembourg (wegbeschrijving)
 Bankrekening: LU74 0141 1311 6340 0000 - CELLLULL 

 

Onbezoldigde stages op de Belgische Ambassade in Luxemburg

De Belgische Ambassade in Luxemburg is op zoek naar nieuwe stagiair(e)s voor 2021: indien u geïnteresseerd bent in een eerste werkervaring binnen de diplomatieke en consulaire wereld, stel dan uw kandidatuur voor een stage van minstens 3 maand op onze Ambassade met een school conventie. Als stagiair(e) zult u kennis kunnen maken met interessante economische, diplomatieke en politieke thema’s, met betrekking tot België, Luxemburg en de Europese Unie. Ook administratieve en consulaire dossiers, betreffende Belgen in het buitenland, zullen tot uw werkterrein behoren.

Meer informatie hier

Nieuws

20 okt

Vandaag neemt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir deel aan een ministeriële rondetafelconferentie die financiële middelen en politiek engagement moet genereren om een antwoord te bieden op de enorme noden in de centrale Sahel-regio, meer bepaald in Mali, Burkina Faso en Niger.

18 okt

De tiende Conferentie van Partijen (COP10) bij het VN-Verdrag inzake transnationale georganiseerde misdaad (UNTOC) heeft een Belgische resolutie aangenomen die gericht is op de strijd tegen het vervaardigen en verhandelen van vervalste medische producten. Het verhandelen van vervalste medicijnen en medische producten is een zeer lucratieve handel. Dit nam alleen maar toe door de COVID-19-pandemie, aangezien de vraag naar dergelijke producten exponentieel is toegenomen. Wereldwijd zijn de meest kwetsbaren de eersten die hieronder lijden.

16 okt

Voormalig minister Inge Vervotte is door de secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres aangeduid als lid van de Vijfkoppige bestuursraad van het UN Voluntary Trust Fund for Victims of Trafficking in Persons (UNVTF).

13 okt

Vandaag vieren we de 10e verjaardag van het UN Voluntary Trust Fund voor slachtoffers van mensenhandel, vooral vrouwen en kinderen. Het Trustfonds ondersteunt jaarlijks meer dan 3.500 slachtoffers van mensenhandel via zijn ngo-partners. België is met een bijdrage van 2 miljoen euro de grootste donor van het trustfonds en organiseerde vandaag samen met andere partners een paneldiscussie in de marge van de jaarlijkse UNTOC-conferentie (de VN Conventie tegen transnationale georganiseerde misdaad). 

10 okt

Vandaag is de 18de Europese en Werelddag tegen de doodstraf. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès wenst expliciet te onderlijnen dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.