Ambassade van België in Luxemburg

België in Luxemburg

 

Beste bezoekers, welkom op onze website !

 

Bezoeken aan de Ambassade zijn op afspraak : klik op onderstaande tekst 

Een afspraak per persoon a.u.b.

 

De loketten zullen gesloten zijn :

23/06/2022

! Werken: moeilijke bereikbaarheid van de rue des Girondins – parkeren omgeving ambassade :
- in de rue Jean Jaurès
- omgeving ’Parc de Merl’
- parking bij het Skatepark Hollerich (rue de l'Abattoir)
- P+R Bouillon (parking + gratis bus 17 of 15)

 

 

Luxemburgcity

 

 

De laatste informatie met betrekking tot corona is hier beschikbaar : https://www.info-coronavirus.be/nl/  (FAQ, verplaatsingen, international,...)

Het PLF moet worden ingevuld door iedereen die vanuit een land BUITEN de Europese Unie of Schengenzone dat niet op de witte lijst staat, met de trein (bv. Eurostar), bus, boot of vliegtuig naar België reist.

In alle andere gevallen mag je het PLF invullen, maar is het niet verplicht.

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie 

 

Kleurcodes per land, hier

https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

Reisadvies, hier :

https://travellersonline.diplomatie.be

 

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op Luxembourg@diplobel.fed.be of telefonisch op (+352) 44 27 46 1. Hou ook onze https://www.facebook.com/pg/BelgiumLux in de gaten.

 

SLUITINGSDAGEN 2022

 

 

 

De loketten zijn open voor het publiek 

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 14.00u 

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

 

 

 

Openingsuren voor administratieve zaken per telefoon

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 16.00u

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

Contact 
Tel: (+352) 44 27 46 1 
E-mail: luxembourg@diplobel.fed.be

Adres: 4, rue des Girondins, L-1626 Luxembourg (wegbeschrijving)

 Bankrekening: LU74 0141 1311 6340 0000 - CELLLULL 

(ECHTE) NOODGEVALLEN: (+352) 621 174 475 ('s avonds en tijdens het weekend)

 

NIEUWS

 

 

 

 

Onbezoldigde stages op de Belgische Ambassade in Luxemburg

De Belgische Ambassade in Luxemburg is op zoek naar nieuwe stagiair(e)s voor 2022 : indien u geïnteresseerd bent in een eerste werkervaring binnen de diplomatieke en consulaire wereld, stel dan uw kandidatuur voor een stage van minstens 3 maand op onze Ambassade met een school conventie. Als stagiair(e) zult u kennis kunnen maken met interessante economische, diplomatieke en politieke thema’s, met betrekking tot België, Luxemburg en de Europese Unie. Ook administratieve en consulaire dossiers, betreffende Belgen in het buitenland, zullen tot uw werkterrein behoren.

Meer informatie hier

Nieuws

09 jun

Van 9 tot 10 juni zal de Belgische economische missie naar de VS, geleid door HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, in Boston, Massachusetts zijn voor contacten met bedrijven en autoriteiten om mogelijkheden te verkennen voor verdere partnerschappen tussen België en de Verenigde Staten.

07 jun

Van 7 tot 9 juni zal de Belgische Economische Missie in de Verenigde Staten, geleid door HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, in New York contacten leggen met bedrijven en gezagsdragers om mogelijkheden te verkennen tot versterking van de hartelijke partnerschappen tussen België en de Verenigde Staten.

05 jun

Van 4 tot 6 juni zal HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, de Belgische economische missie in de USA leiden naar de eerste halte in Atlanta, Georgia. De delegatie zal er mogelijkheden te verkennen tot verdere versterking van de handelsrelaties tussen België en de Verenigde Staten tijdens bezoeken aan bedrijven en contacten met gezagsdragers.

03 jun

Het uitvoerend directoraat van het Comité terrorismebestrijding van de Verenigde Naties (UNCTED) heeft van 31 mei tot en met 4 juni een werkbezoek gebracht aan België om een evaluatie te maken van de uitvoering in België van de VN-resoluties tegen terrorisme en van het Belgisch beleid inzake terrorismebestrijding. Het comité gaat ook de samenwerking tussen VN- lidstaten na en deelt best practices inzake terrorismebestrijding. Dit was het eerste evaluatiebezoek van UNCTED sinds de aanslagen in Brussel in 2016.

02 jun

Van 4 tot 11 juni zal HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie leiden naar Atlanta, New York City en Boston in de Verenigde Staten van Amerika. Met meer dan 540 deelnemers, waaronder ondernemers van 270 vooraanstaande Belgische bedrijven en ook een stevige academische delegatie, is dit een van de grootste economische missies die ooit werden georganiseerd.