Ambassade van België in Luxemburg

België in Luxemburg

 

Beste bezoekers, welkom op onze website !

 

Bezoeken aan de Ambassade zijn op afspraak : klik op onderstaande tekst 

 

! Werken: moeilijke bereikbaarheid van de rue des Girondins – parkeren omgeving ambassade :
- in de rue Jean Jaurès
- omgeving ’Parc de Merl’
- parking bij het Skatepark Hollerich (rue de l'Abattoir)
- P+R Bouillon (parking + gratis bus 17 of 15)

 

 

Luxemburgcity

 

 

De laatste informatie met betrekking tot corona is hier beschikbaar : https://www.info-coronavirus.be/nl/  (FAQ, verplaatsingen, international,...)

Het PLF moet worden ingevuld door iedereen die vanuit een land BUITEN de Europese Unie of Schengenzone dat niet op de witte lijst staat, met de trein (bv. Eurostar), bus, boot of vliegtuig naar België reist.

In alle andere gevallen mag je het PLF invullen, maar is het niet verplicht.

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie 

 

Kleurcodes per land, hier

https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

Reisadvies, hier :

https://travellersonline.diplomatie.be

 

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op Luxembourg@diplobel.fed.be of telefonisch op (+352) 44 27 46 1. Hou ook onze https://www.facebook.com/pg/BelgiumLux in de gaten.

 

SLUITINGSDAGEN 2022

 

 

 

De loketten zijn open voor het publiek 

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 14.00u 

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

 

 

 

Openingsuren voor administratieve zaken per telefoon

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 16.00u

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

Contact 
Tel: (+352) 44 27 46 1 
E-mail: luxembourg@diplobel.fed.be

Adres: 4, rue des Girondins, L-1626 Luxembourg (wegbeschrijving)

 Bankrekening: LU74 0141 1311 6340 0000 - CELLLULL 

(ECHTE) NOODGEVALLEN: (+352) 621 174 475 ('s avonds en tijdens het weekend)

 

NIEUWS

 

 

 

 

Onbezoldigde stages op de Belgische Ambassade in Luxemburg

De Belgische Ambassade in Luxemburg is op zoek naar nieuwe stagiair(e)s voor 2022 : indien u geïnteresseerd bent in een eerste werkervaring binnen de diplomatieke en consulaire wereld, stel dan uw kandidatuur voor een stage van minstens 3 maand op onze Ambassade met een school conventie. Als stagiair(e) zult u kennis kunnen maken met interessante economische, diplomatieke en politieke thema’s, met betrekking tot België, Luxemburg en de Europese Unie. Ook administratieve en consulaire dossiers, betreffende Belgen in het buitenland, zullen tot uw werkterrein behoren.

Meer informatie hier

Nieuws

17 mei

Het Koninkrijk België, als stichtend lid en gastland van zowel de Europese Unie als de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, verheugt zich over het verzoek van de Republiek Finland en het Koninkrijk Zweden om lid van de NAVO te worden.

16 mei

Sinds 2004 herinnert de Internationale Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHOT) op 17 mei er ons aan dat discriminatie tegen LGBTQI+-personen nog steeds veelvuldig voorkomt.

12 mei

Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, heeft op donderdag 12 mei samen met de Palestijnse Premier Shtayyeh het nieuwe bilaterale samenwerkingsprogramma gelanceerd.

12 mei

De Belgische economische missie in het VK eindigt na een gevuld programma met evenementen, business-to-business contacten en ontmoetingen op hoog niveau. Na twee jaar onderbreking, het netwerk van contacten tussen Belgische en Britse operatoren werd hersteld dankzij fysieke aanwezigheden.

11 mei

Eerste Minister Alexander De Croo, belast met Buitenlandse Zaken en Europese Zaken, zat vandaag samen met Nadia Murad, de Jezidische mensenrechtenactiviste die in 2018 samen met Dr. Denis Mukwege de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor haar inzet tegen seksueel geweld als oorlogswapen. Eerste Minister De Croo benadrukte tijdens het gesprek dat het seksueel geweld dat vandaag door Russische soldaten in Oekraïne wordt gepleegd, niet ongestraft mag blijven.