Ambassade van België in Luxemburg

België in Luxemburg

Beste bezoekers, welkom op onze website!

 

Vacature

 

Luxemburgcity

 
 

Vanwege het COVID-19-virus bieden wij momenteel ook een beperkte dienstverlening aan. Langere aflever- en verwerkingstermijnen kunnen mogelijk zijn. Alleen op afspraak om de gezondheid van onze bezoekers en ons personeel te beschermen.

Voorwaarden tot toegang :

- Indien u de laatste twee weken ziek was of ziektesymptomen vertoonde wordt u verzocht niet langs te komen. Dit is tevens van toepassing indien u samenwoont met iemand die ziek is of onlangs heeft contact gehad met iemand die COVID-19-klachten had.

- Controleer bij voorkeur uw temperatuur alvorens u naar de post (ambassade) te begeven.

- Draag een masker.

- Bij aankomst, is het desinfecteren van de handen verplicht 

 

GELDIG VANAF 19/04/2021 , zijn deze maatregelen momenteel van toepassing tot nader order : https://www.info-coronavirus.be/nl/  (FAQ, verplaatsingen, international,...)

Grenscontroles voor personen die België binnenkomen, vooral uit rode zone, of PLF (Passenger Locator Form) ingevuld en opgestuurd werd : dit geldt voor personen die langer dan 48 uur in het buitenland verbleven en langer dan 48 uur in België zullen verblijven : zie hierboven 'Covid 19 Quick Links' voor meer informatie. 

Er zijn geen formaliteiten vereist voor een reis van en naar België van minder dan 48 uur '

 

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie - "Passenger Locator Form"

 

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op Luxembourg@diplobel.fed.be of telefonisch op (+352) 44 27 46 1. Hou ook onze https://www.facebook.com/pg/BelgiumLux in de gaten.

 

 

(ECHTE) NOODGEVALLEN: (+352) 621 174 475 ('s avonds en tijdens het weekend)

 

De loketten zijn open voor het publiek 

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 14.00u 

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

 

 

 

Openingsuren voor administratieve zaken per telefoon

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 16.00u

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

Contact 
Tel: (+352) 44 27 46 1 
E-mail: luxembourg@diplobel.fed.be

Adres: 4, rue des Girondins, L-1626 Luxembourg (wegbeschrijving)
 Bankrekening: LU74 0141 1311 6340 0000 - CELLLULL 

 

NIEUWS

Oproep voor aanvragen voor kunstenaarsresidenties in het Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster :

https://www.wbi.be/fr/news/news-item/appel-candidatures-residences-darti...

 

Onbezoldigde stages op de Belgische Ambassade in Luxemburg

De Belgische Ambassade in Luxemburg is op zoek naar nieuwe stagiair(e)s voor 2021: indien u geïnteresseerd bent in een eerste werkervaring binnen de diplomatieke en consulaire wereld, stel dan uw kandidatuur voor een stage van minstens 3 maand op onze Ambassade met een school conventie. Als stagiair(e) zult u kennis kunnen maken met interessante economische, diplomatieke en politieke thema’s, met betrekking tot België, Luxemburg en de Europese Unie. Ook administratieve en consulaire dossiers, betreffende Belgen in het buitenland, zullen tot uw werkterrein behoren.

Meer informatie hier

Nieuws

10 mei

As we celebrate the 51st anniversary of diplomatic relations between the Kingdom of Belgium and the Republic of Trinidad and Tobago, we would like to seize this opportunity to stress the quality of the friendly and historical ties between our two countries and express our wish to further enhance them in the future.

05 mei

Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès vertegenwoordigt België vandaag tijdens het Universeel Periodiek Onderzoek van de Mensenrechtenraad. Zij zal spreken namens de federale staat en de gefedereerde entiteiten. Het Belgische mensenrechtenbeleid zal voor de derde keer sinds 2011 worden geëvalueerd.

28 apr

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan India, dat te kampen heeft met een bijzonder zware golf van COVID-19. De steun bestaat uit 9000 flesjes Remdesivir, een antiviraal geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van COVID-19. Deze flesjes komen uit de strategische voorraad van de FOD Volksgezondheid en vertrekt normaal gezien op vrijdag 30 april.

17 apr

Vandaag vertrekken 760.000 maskers naar Conakry via het noodhulpmechanisme B-FAST. Hiermee komt ons land tegemoet aan de hulpvraag die Guinee heeft ingediend bij het EU-mechanisme voor de civiele bescherming (UCPM) in het kader van de strijd tegen COVID-19. Net zoals de rest van de wereld is Guinee getroffen door de pandemie. De gezondheidssituatie wordt er echter bijkomend bemoeilijkt door een mazelenepidemie, een epidemie van gele koorts en recent ook enkele nieuwe ebola-besmettingen die samen zorgen voor een enorme druk op de medische voorzieningen.

16 apr

In de marge van de 64ste zitting van de VN-Commissie over verdovende middelen (CND), organiseerde België samen met enkele andere partners een evenement over eerlijke toegang tot gereguleerde geneesmiddelen in Covid-tijden.