Ambassade van België in Luxemburg

België in Luxemburg

Beste bezoekers, welkom op onze website!

 

 

Luxemburgcity

 
 

Vanwege het COVID-19-virus bieden wij momenteel ook een beperkte dienstverlening aan. Langere aflever- en verwerkingstermijnen kunnen mogelijk zijn. Alleen op afspraak om de gezondheid van onze bezoekers en ons personeel te beschermen.

Voorwaarden tot toegang :

- Indien u de laatste twee weken ziek was of ziektesymptomen vertoonde wordt u verzocht niet langs te komen. Dit is tevens van toepassing indien u samenwoont met iemand die ziek is of onlangs heeft contact gehad met iemand die COVID-19-klachten had.

- Controleer bij voorkeur uw temperatuur alvorens u naar de post (ambassade) te begeven.

- Draag een masker.

- Bij aankomst, is het desinfecteren van de handen verplicht 

 

GELDIG VANAF 19/04/2021 , zijn deze maatregelen momenteel van toepassing tot nader order : https://www.info-coronavirus.be/nl/  (FAQ, verplaatsingen, international,...)

PLF (Passenger Locator Form) ingevuld en opgestuurd werd : dit geldt voor personen die langer dan 48 uur in het buitenland verbleven en langer dan 48 uur in België zullen verblijven : zie hierboven 'Covid 19 Quick Links' voor meer informatie. 

Er zijn geen formaliteiten vereist voor een reis van en naar België van minder dan 48 uur '

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie - "Passenger Locator Form"

07/06/2021

Kleurcodes per land, hierhttps://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

Zomerplan 2021https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-0406/

 

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op Luxembourg@diplobel.fed.be of telefonisch op (+352) 44 27 46 1. Hou ook onze https://www.facebook.com/pg/BelgiumLux in de gaten.

 

 

(ECHTE) NOODGEVALLEN: (+352) 621 174 475 ('s avonds en tijdens het weekend)

 

De loketten zijn open voor het publiek 

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 14.00u 

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

 

 

 

Openingsuren voor administratieve zaken per telefoon

van maandag tot vrijdag

tussen 09.00u tot 16.00u

(gesloten op Belgische en Luxemburgse feestdagen)

Contact 
Tel: (+352) 44 27 46 1 
E-mail: luxembourg@diplobel.fed.be

Adres: 4, rue des Girondins, L-1626 Luxembourg (wegbeschrijving)
 Bankrekening: LU74 0141 1311 6340 0000 - CELLLULL 

 

NIEUWS

Oproep voor aanvragen voor kunstenaarsresidenties in het Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster :

https://www.wbi.be/fr/news/news-item/appel-candidatures-residences-darti...

 

Onbezoldigde stages op de Belgische Ambassade in Luxemburg

De Belgische Ambassade in Luxemburg is op zoek naar nieuwe stagiair(e)s voor 2021: indien u geïnteresseerd bent in een eerste werkervaring binnen de diplomatieke en consulaire wereld, stel dan uw kandidatuur voor een stage van minstens 3 maand op onze Ambassade met een school conventie. Als stagiair(e) zult u kennis kunnen maken met interessante economische, diplomatieke en politieke thema’s, met betrekking tot België, Luxemburg en de Europese Unie. Ook administratieve en consulaire dossiers, betreffende Belgen in het buitenland, zullen tot uw werkterrein behoren.

Meer informatie hier

Nieuws

22 jun

Sinds 25 juni 2020 heeft België het jaarlijkse voorzitterschap van de Nuclear Suppliers Group (NSG). De Nuclear Suppliers Group is een multilateraal regime dat als doel heeft om de verspreiding van kernwapens te voorkomen. 

05 jun

Net als de Europese Unie veroordeelt België met klem het geweld in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC), met name in Ituri en Noord-Kivu, waar de aanvallen de afgelopen dagen zijn toegenomen en talrijke slachtoffers zijn gevallen onder de burgerbevolking, waaronder ook vrouwen en kinderen.

01 jun

België heeft besloten noodhulp te sturen naar Nepal in het kader van de strijd tegen COVID-19 nadat dit land hiertoe een verzoek had ingediend via het Europees mechanisme voor civiele bescherming. De afgelopen weken is Nepal zwaar getroffen door een nieuwe golf van COVID-19-gevallen.

28 mei

Naar aanleiding van het incident met de echtgenote van de ambassadeur van België bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken dat mevrouw Xiang Xueqiu het initiatief heeft genomen voor een privé-ontmoeting met de twee winkelbedienden om zich persoonlijk te verontschuldigen voor haar onaanvaardbare gedrag in de winkel. Door haar ziekenhuisopname kon de ontmoeting niet vroeger plaatsvinden.

15 mei

In 2004 werd 17 mei uitgeroepen tot Internationale Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHOT). Ter ere van deze dag zal het Egmontpaleis in Brussel van zondag 16 mei tot en met dinsdag 18 mei worden verlicht in de kleuren van de regenboogvlag.